Hari Q- (2)

Sambungan hari Q.
Mula2 ucapan aluan oleh Pengarah. Sebagai HR Direktor perkara utama yg ditekankan tentang perlunya staf menjadi contoh terbaik kepada staf jabatan lain. Jangan lewat punch card, jangan keluar minum waktu pagi atau petang dan lain-lain lagi tentang peraturan lah.

Lepas tu ceramah oleh penceramah jemputan yg bertajuk ‘HRD – Toward Knowledge Base organisation‘ . Diceritakan tentang usaha teamnya yg mengumpulkan pengalaman kerja individu2 tertentu dlm bidang HR. Pengalaman menghadapi kes demi kes yang tidak tercatat dalam mana2 buku, dan kini mereka dalam usaha membukukannya. Diceritakan jua konsep asak KB bermula dari jurutera BP Petrol yg membuat kerja berlawanan dgn Standard Operating Procedure dan berjaya menjimatkan jutaan ringgit setahun. Kemudian jurutera berkenaan menulis jurnal dan diletakkan di intranet untuk dibaca oleh semua staf. Tulisan dan cara kerja ini diperbaiki dari masa ke semasa. Dihujung ceramah diceritakan yang beliau bersama rakan baru sahaja mengadakan lawatan ke syarikat telco terkemuka di Malaysia. Pemandangan pertama mereka adalah meja dan komputer sahaja. Ramai staf tiada ditempat masing2. Bila ditanya kepada pengurusnya, jawapan yg diterima adalah ‘kami semua bekerja remotely’. Kita tak perlu mengejar atau mengarah staf, mereka tau apa yang perlu mereka buat. Yang penting mereka ‘perform‘.

Kalau balik kepada tajuk asal, mereka inilah staf yg berkualiti dan cemerlang. Soalnya, berapa ramai yang mendengar dan menghayati. Ramainya yang mengangguk sahaja(tidur) atau pun masuk telinga kiri keluar telinga kanan. Aku yang dah 8 tahun kerja dgn swasta setuju dgn penceramah kedua. Tak perlu dikejar, atau diarah, kami tau apa yang kami patut deliver. Kalau punch card lewat seminit, biasa pulang di lewatkan 15 minit atau lebih dari itu. Apapun, itu terpulang kepada hak individu untuk menentukannya.

Leave a Reply

Archives
Affiliates
Networkedblog