Madu dan Susu 2

Semalam, saya di tanya oleh seorang kawan FB yang baru dikenali, tapi telah lama mengenali my hubby. Antara ayatnya..

“I know ur hubby since year 2006 I think. He was my Yahoo Msgr friend and also financial consultant online. we have met once at my previous company in KL sentral masa dia incharge kat MIDA utk passkan file financial template. I know about ur health problem initially… n u guys seem to be a such happy family when Adam came… tapi kenapa sampai nak cari insan baru yg bergelar isteri/madu to be in ur family? Zaman skrg nie susah nak dapat unless akak gi cari kat kampung2 especially d pattani yg mana kuat pegangan agamanya. di KL nie, agak susah nak cari perempuan yg solehah untuk hidup bermadu kerana Allah & Rasul. Even sy ada ramai kawan yg belum berkahwin tp xkan nak hidup bermadu.. “


Dan inilah jawapan yang saya berikan
1. I tak tentang sbb islam dah benarkan, kalau kita tentang mean that kita menentang hukum Allah.

2. Letakkan diri I as andartu @ janda2. Setiap mlm berdoa agar adalah jodoh. Takkan nak harapkan anak teruna kut. Kalaulah ada org yg sanggup kongsi.

3. Sometimes I gi outstation. Feel guilty jugak tinggalkan anak dgn hubby. Kalaulah ada org lain yg tlg jaga. But we don’t trust maid. Kalau ada pun, maid dgn majikan..berdua2an dlm rumah, apa lak hukumnya.

Maka, jalan penyelesaian yang terbaik adalah dengan bermadu.

Leave a Reply

Archives
Affiliates
Networkedblog