UTC

Semalam AJK surau buat jamuan untuk merapatkan silaturrahim sesama Islam. Yang datang, cuma muka2 biasa, orang lain masih ramai yang tak nak bergaul dengan masyarakat. Jamuannya kari kambing, kambing panggang dan 20 ekor ayam panggang. Ayamnya kurang masak, memaksa aku makan juga kambing itu. Selain dari nak mencuba. Akibatnya, dah lebih 24 jam kepalaku sakit dan kaki kananku krem. Sama macam 12 tahun nan lalu, so kesimpulannya aku memang tak boleh makan kambing.

Dalam pada sakit, aku gagahi juga ke Hijrah Wealth Managment di Tmn Sri Ukay. Tujuan utama untuk mengisi beberapa borang untuk menjadi Public Mutual Unit Trust Consultant. Satu borang perlu di tandatangani di hadapan Pesuruh Jaya Sumpah.

Puan Suzana selaku mentorku menerangkan pahit getir dan seronoknya bergelar Perunding Kewangan Islam. HIJRAH promote kubah kehidupan, dan membawa 3 product sekali gus, iaitu untuk pelaburan, perlindungan dan juga wasiat. Manakala aku sebagai Part Time Agent boleh memilih salah satu atau membawa ketiga-tiganya sekali gus. Aku memilih pelaburan terlebih dahulu, jika ternyata sambutan memberangsangkan dari kawan-kawanku, mungkin aku boleh mencuba yang dua tuh pula.

Senja tadi di rancangan BijakWang@TV3, aku melihat CEO ku Hjh Ruhani menerangkan tentang pelaburan dan saham pula. How I wish to be like her.

Aku juga bertanya samaada aku akan bawa nama Public Mutual ataupun Hijrah, Pn Suzana kata dia akan bincang dengan Hj Mahathir kalau2 aku boleh carry nama HIJRAH as Associate Consultant.

Perjalananku masih panjang, tapi aku dah mula langkah pertama yang aku yakin aku akan berjaya.
Laman web ku telah wujud, sedang mengisi dengan maklumat yang diperlukan.
Lepas nih akan dilancarkan kepada kumpulan sasaran.
2x sebulan, penulisanku akan keluar untuk berkongsi ilmu.
Insya-Allah, aku akan mampu mencapai target yang ditetapkan untuk mengekalkan contract tahunan.

One Reply to “UTC”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.