Selamat menyambut Ramadhan

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut Ramadhan. Semoga bulan Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun-tahun yang sebelum ini.

Semalam 2 peristiwa paling penting berlaku. Pertamanya, saya telah mengucapkan Selamat Jalan kepada Kancil biru yang letah lebih 12 tahun berkhidmat.

( En Suhaimi dari Bank Rakyat  bersama kancil yang telah bertukar tangan)

Pada masa yang sama, rumah kami juga dipasang dengan electronic security services dari ADT (http://www.adt.my/en/index.aspx?page=home). Mungkin ada yang tertanya-tanya perlukan rumah kos murah dilengkapi dengan peralatan keselamatan yang begitu canggih. Jawapnya perlu.

Setakat ini kami telah kerugian lebih daripada 20 ribu ringgit kerana rumah kami telah 4 kali dimasukki pencuri. Kes terbaru adalah kereta MyVi ku yang ketika itu baru 10 hari dibawa balik ke rumah. Aku menyedarinya pagi itu bila mana kunci kereta tiada di dalam hand beg. Menggunakan kunci pendua, aku dapati menjumpai keretaku di bawah dengan tempat parking yang telah berubah, minyak telah habis dengan pertambahan sebanyak 200KM kepada odometer.Bermakna ada orang telah membawa keretaku bersiar-siar sejauh 200km pergi dan balik pada malam itu. Syukur kerana aku masih diizinkan untuk menaiki lagi kereta berkenaan. Selepas alarm di reset dan kunci di duplicate, kami tidak sanggup lagi menghadapi suasana kehilangan harta benda. Cukuplah dengan apa yang telah berlaku.

Buat pertama kalinya kami rasa sedikit ketenangan. Harapnya biarlah semua kepayahan yang telah dihadapi sepanjang tahun ini berlalu pergi. Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.